NAJK: Dijksma neemt zorgen niet weg

De zorgen over de Jonge Landbouwersregeling zijn bij het Nederlands Agrarische Jongeren Kontakt (NAJK) niet weggenomen door staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken.

Dijksma beantwoordde deze week vragen van de Tweede Kamer over het Plattelandontwikkelings Programma (POP3) en verbetering van de Jonge Landbouwersregeling.

Zowel CDA, ChristenUnie, SGP als VVD hebben hierbij hun zorgen omtrent de Jonge Landbouwersregeling geuit. NAJK voelt zich gesteund door deze politieke partijen, maar is ontevreden over de beantwoording van de staatssecretaris.

Kamervragen

‘Keer op keer vragen politieke partijen aan Dijksma om verschillende aspecten van de regeling te verbeteren. Maar ook deze week kon zij de onrust niet wegnemen.’

Dat stelt Ramon Klaassens, dagelijks bestuurder bedrijfsovername bij NAJK.

De organisatie vindt dat de staatssecretaris sneller werk moet maken van een strikte definitie van jonge boeren om misbruik van de regeling te voorkomen.

Bedrijfsovernemers

Alleen agrarische jongeren na bedrijfsovername moeten voor de regeling in aanmerking komen, vindt het NAJK. Dijksma wil dit eerst toetsen op Europese regelgeving, maar dat duur NAJK te lang.

Verder hebben Tweede Kamerleden onvrede geuit over het voorgenomen budget voor de Jonge Landbouwersregeling. De huidige regeling wordt keer op keer sterk overvraagd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer