NAJK%3A+communicatie+sector+kan+beter
© NAJK

NAJK: communicatie sector kan beter

Volgens de jonge boeren en tuinders van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) hebben agrarische ondernemers niet zozeer een probleem met hun imago maar communiceren ze vooral moeizaam met hun omgeving.

Boeren moeten volgens de agrarische jongeren zelf het initiatief nemen om de communicatie te verbeteren. Leden van het NAJK discussieerden de afgelopen maanden over het imago van de agrarische sector.

Social media

Uit die discussies blijkt dat de jonge boeren zich verantwoordelijk voelen voor het imago van hun sector. Zij achten open en eerlijke communicatie belangrijk om het goede imago bij de Nederlandse bevolking te handhaven. Onder meer social media zijn daarvoor een geschikt middel.

De agrarische jongeren staan open voor samenwerking met kritische maatschappelijke organisaties om discussiebijeenkomsten te organiseren. Het online platform Eetcafé is een voorbeeld van een initiatief voor dialoog tussen boeren en burgers waarbij NAJK betrokken is.

Probleemgevallen

Naast gerichte communicatie zijn de leden van NAJK voorstander van het harder aanpakken van probleemgevallen die de sector schade toebrengen. Verder moet de agrarische sector zelf meer een rol van kritische zelfreflectie oppakken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  19° / 13°
  70 %
 • Woensdag
  17° / 11°
  60 %
 • Donderdag
  16° / 13°
  70 %
Meer weer