1%2C3+miljoen+euro+winst+voor+ZON
© Fokveedag Hellevoetsluis

1,3 miljoen euro winst voor ZON

Afzetorganisatie ZON in Venlo sluit 2013 af met een positief resultaat na belastingen van 1,3 miljoen euro.

Vorig jaar nog was sprake van een negatief resultaat van 2,4 miljoen euro. De totale omzet van ZON bedroeg in 2013 362 miljoen euro. De aanvoer was vooral vanwege het late voorjaar iets lager dan in 2012.

De prijsvorming van de producten was over het algemeen goed. Dat gold overigens niet voor de tomaten, waarvan de prijzen met name in de zomer en nazomer tegenvielen.

Vraaggestuurd

ZON heeft in 2013 de strategie ten aanzien van de marktbenadering gewijzigd van aanbodgestuurd naar meer vraaggestuurd. Dit proces krijgt in 2014 een vervolg. Volgens ZON staan bij deze strategie de klant en het bieden van toegevoegde waarde centraal.

De betere bedrijfsresultaten schrijft ZON voor een groot deel toe aan de reorganisatie die in de tweede helft van 2012 is doorgevoerd. De inzet van de reorganisatie was verlagen van kosten, verminderen van de complexe bedrijfsstructuur en vergroten van de commerciële slagkracht.

Lagere provisietarieven

Vanwege de positieve resultaten verlaagt ZON de provisietarieven met 0,2 procent met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2014.

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  70 %
 • Maandag
  8° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  7° / 4°
  70 %
Meer weer