Veilingklok moet dagprijs weer bepalen

De Limburgse veiling ZON fruit & vegetables geeft vanaf deze week weer een prominente rol aan de veilingklok voor het bepalen van de dagprijs van paprika en tomaat.

Veilingklok+moet+dagprijs+weer+bepalen
© zon fruit en vegetables

Door minder te bemiddelen en het productvolume dat via de klok verkocht wordt met 40 tot 50 procent te laten groeien, wil ZON de klokfunctie versterken.

Om dit te realiseren is de veiling vanaf maandag gestopt met de dagbemiddeling voor paprika (rood, groen, geel en oranje) en de tomatencategorieën Grand Vine, Red Vine, losse tomaat en vleestomaat.

Voorverkoop

Daarnaast is ZON maandag gestart met voorverkoop van deze producten. Twee dagen na bestelling worden deze geleverd. Hiermee wil de veiling kopers bedienen die afwijkende verpakkingen wensen.

Later dit seizoen laat ZON geleidelijk ook de dagbemiddeling bij andere producten los.

Dagbemiddeling

'We waarderen de klok op, omdat deze niet goed werd gebruikt. We speelden met dagbemiddeling de klok na, op een verkeerde manier. Maar als je een klok hebt, moet je hem goed gebruiken', zegt Gerjo Scheringa over de beleidswijziging.

Door de aanpassing wordt de klokdruk beter, stelt hij. De veiling hoopt dat de klok als referentiepunt beter gaat werken.

Klankbordgroep

Om de verandering goed te laten volgen heeft ZON een klankbordgroep met vertegenwoordigers uit handelsbedrijven opgericht. Tweewekelijks worden ervaringen uitgewisseld.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer