Zeeland+670+zonnepanelen+rijker
© Anton Dingemanse

Zeeland 670 zonnepanelen rijker

De daken van de bewaarloodsen van de Zeeuwse fruitteler Ad Slabbekoorn hebben sinds deze week een heel andere uitstraling. Hij laat namelijk 670 zonnepanelen leggen.

Daarmee behoort de ondernemer in Zeeland in een klap tot de grootste producenten van zonne-energie. Slabbekoorn is naar eigen zeggen een grootverbruiker van stroom, vooral door het grote aantal koelcellen op zijn bedrijf.

Het balletje met de zonnepanelen kwam aan het rollen door een tip van ZLTO-relatiebeheerder Ko de Regt. ‘Die vertelde me dat er nog ruimte was binnen de SDE-regeling. We hebben het erop gewaagd en subsidie aangevraagd, en die is toegekend.’

Groot netwerk

De fruitteler zegt ‘we’ maar bekent dat het meeste werk is gedaan door een installateur. ‘Ko de Regt heeft een groot netwerk van installatiebedrijven. Uiteindelijk heeft een van hen de aanvraag ingediend zodat ik er zelf uiteindelijk weinig werk aan heb gehad.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  22° / 15°
  75 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer