Middelencontrole Hollands Noorderkwartier

Alle circa 2900 bedrijven in Noord-Holland met openteeltactiviteiten kunnen tot en met juni op verschillende tijdstippen controles verwachten op juiste toepassing van gewasbeschermingsmiddelen op het land.

Middelencontrole+Hollands+Noorderkwartier
© Hollands Noorderkwartier

Dat meldt het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Het gaat om bedrijven in de akkerbouw, bloembollen, fruit en veehouderij. Milieu-inspecteurs letten er bij hun controles met name op of agrariërs bij hun spuitactiviteiten voldoende afstand houden van het oppervlaktewater.

Afhankelijk van de teelt en de gebruikte spuitapparatuur varieert dit van 1,5 meter tot 0,25 centimeter. Ook letten zij op het gebruik van de juiste doppen op hun spuitapparatuur.

Toepassing

De inspecteurs van het waterschap controleren op de juiste toepassing van de Wet gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (WgB) en het Activiteitenbesluit Milieubeheer (ABm).

Zowel de persoon die de gewasbeschermingsmiddelen daadwerkelijk toepast als de eigenaar van het bedrijf is verantwoordelijk voor goed gebruik van dergelijke middelen.

Korting op subsidie

Bij overtreding worden beiden beboet. Bovendien worden de overtredingen gemeld aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) waardoor op de landbouwsubsidie van het bedrijf gekort kan worden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer