'43 miljoen euro prikkelt Veenkoloniale boer'

De 43 miljoen euro die nodig is voor innovatie in de landbouw in de Veenkoloniën prikkelt boeren daar mee te doen aan de innovatieprojecten. Dat verwacht voorzitter Geert Draijer van LTO Noord Oude Veenkoloniën. 'Het bedrag verrast mij zondermeer.'

%2743+miljoen+euro+prikkelt+Veenkoloniale+boer%27
© Hans Banus Fotografie

Bedrijven als Avebe, Cosun en Agrifirm zegden gisteren toe om een groot deel van de investering van 42.75.000 euro op zich te nemen. Het andere deel vraagt provincie Groningen van staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ).

Het innovatieprogramma startte in 2012 met 65 projecten. Hieraan doen 350 akkerbouwers mee, ruim 10 procent van het totale aantal Veenkoloniale boeren.

Regiegroep

LTO Noord Groningen en de regiegroep innovatie Veenkoloniën lieten vandaag weten bezorgd te zijn over het geringe aantal boeren dat deelneemt.

'De akkerbouwers voelen op dit moment de economische situatie niet direct aan. Maar er gaat de komende jaren gigantisch veel veranderen', stelt de voorzitter van de regiegroep en gedeputeerde Henk Staghouwer.

Gereserveerd

Volgens LTO Noord Groningen-voorzitter Hilbrand Sinnema zijn de boeren wat gereserveerd. 'Er is ons al zoveel beloofd', geven ze aan.

Akkerbouwer Draijer herkent hier veel in. 'Boeren willen echt wel meer aardappelen van een hectare halen. Maar er gebeurt zoveel op dit moment. Ze wachten wel af wat er van komt.'

Enthousiaster

Draijer denkt dat boeren enthousiaster worden als ze horen dat er 43 miljoen euro in het gebied wordt geïnvesteerd. Bovendien is het belangrijk dat er meer bekendheid aan het innovatieprogramma wordt gegeven.

'Ik dacht dat het met de 5 miljoen euro die het ministerie van Economische Zaken eerder toezegde aan het gebied wel klaar was.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer