Kringlooplandbouw in Drenthe slaat aan

Steeds meer boeren in Drenthe gebruiken minder kunstmest en krachtvoer. Toch produceren hun koeien meer melk, halen ze hogere opbrengsten van het land en genereren meer inkomen.

In totaal hebben de afgelopen vijftien jaar ruim tweehonderd Drentse melkveehouders deelgenomen aan studiegroepen, geholpen door vier meerjarige projecten voor melkveehouders.

Het laatste project was `Duurzaam boer blijven in Drenthe’, dat in september 2012 is afgesloten.

Efficiëntie

De groep kringloopmelkveehouders heeft laten zien dat kringloop en efficiëntie goed samen gaan, constateert gedeputeerde Rein Munniksma.

'Ik hoor van de deelnemers dat het hun meer werkplezier en maatschappelijke waardering oplevert. Dat is winst voor boer, natuur en milieu.'

Boek

De ervaringen die zijn opgedaan in Drenthe, maar ook in bijvoorbeeld de Friese Wouden, zijn samengevat in het boek ‘Kringlooplandbouw in Noord-Nederland, van marge naar mainstream.’

Het boek wordt afgesloten met een vooruitblik op de toekomst. Hieruit blijkt dat Drenthe er goed aan heeft gedaan om melkveehouders op dit spoor te zetten.

Schaarsere productiemiddelen

Zowel regionaal, nationaal als Europees beleid is steeds meer gericht op het sluiten van de kringlopen en het spaarzaam omgaan met de schaarser wordende productiemiddelen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer