Delfland haalt schoon water uit Brielse Meer

Hoogheemraadschap van Delfland haalt extra water uit het Brielse Meer. Het water is schoner dan het water dat door het eigen gebied stroomt.

Delfland voert dit jaar een proef uit om de waterkwaliteit te verbeteren, waarbij extra water door het gebied stroomt.

Door water uit het Brielse Meer door het Delflandse gebied te pompen, worden voedingsstoffen versneld afgevoerd en vervangen door voedselarmer water. Dat voorkomt mogelijke kroosvorming en overmatige algenbloei.

Hoge concentraties

Ondanks inspanningen van Delfland, gemeenten, tuinders en andere belangenpartijen zitten er nog hoge concentraties voedingsstoffen in het Delflandse water die slecht zijn voor de waterkwaliteit.

Verversen van het water is een tijdelijke maatregel in afwachting van schoner water door andere maatregelen of door acties van andere partijen.

Zo moet bijvoorbeeld de glastuinbouw ervoor zorgen dat er voor 2027 nagenoeg geen gewasbeschermingsmiddelen in het water terechtkomen.

Waternatuur

De Delflandse maatregelen voor schoon water richten zich op tegengaan van vervuiling, aanpakken van overlast en respecteren van de natuur. Hiermee zet Delfland zich in voor een schone en gezonde waternatuur, waarin verschillende dieren en planten leven en groeien.

Het water uit het Brielse Meer komt via een speciale leiding onder de Nieuwe Waterweg door in het Oranjekanaal (gemeente Westland).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer