Provincie Utrecht: in april weer salderen

Provincie Utrecht is optimistisch over het vervolg van de salderingsbank en verwacht begin april weer te vergunnen dankzij nieuwe stikstofrechten.

Provincie+Utrecht%3A+in+april+weer+salderen
© Nieuwe Oogst

‘We hebben twee man extra ingezet in het vullingsteam dat gemeenten en milieudiensten bijstaat om rechten binnen te halen voor de salderingsbank. Dat heeft al nieuwe vulling opgeleverd.'

Dat zegt Roland Zoer, vergunningverlener bij de provincie. 'Wel zijn er nog flinke tekorten in de gemeenten Rhenen, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug en Stichtse Vecht.':

PAS

Bij het binnenhalen van de slapende stikstofrechten kijkt de provincie alvast verder de toekomst in, stelt Zoer. ‘Zolang de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) er niet is, gaat Utrecht door met de salderingsbank.'

Ter wille van de uitbreidende veehouders zet de provincie enige druk op bedrijven die hun dierrechten niet meer gebruiken, vertelt de vergunningverlener.

Zorgvuldig

LTO Noord Utrecht dringt aan op zorgvuldigheid. ‘Dit moet wel netjes gebeuren. Ondernemers die hun bedrijf omvormen of willen afbouwen, moeten daarvoor de tijd krijgen’, zegt voorzitter Bert van Donselaar.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer