LTO+Utrecht+wil+publicatiekosten+delen
© Nieuwe Oogst

LTO Utrecht wil publicatiekosten delen

LTO Noord Utrecht hoopt dat de publicatiekosten van de vergunningverlening aan interim-uitbreiders omlaag kunnen door de kosten te delen.

Utrechtse melkveehouders, die tussen 2004 en 2011 hun stal uitbreidden, kunnen als 'interim-uitbreider' via de salderingsbank alsnog een Natuurbeschermingswetvergunning krijgen.

Het publiceren van dit provinciaal besluit in de regionale dagbladen kost echter 550 euro per vergunning. LTO Noord Utrecht roept alle LTO leden die vergund zijn of binnenkort worden op zich te melden via adviesbureau Rombou.

Bundelen

Boeren die hun vergunningen via andere weg hebben geregeld, kunnen deze eveneens melden bij Rombou. Mogelijk kunnen vergunningen dan worden gebundeld en gepubliceerd per regio, wat flink in de kosten scheelt.

LTO-leden kunnen op 16, 17 en 21 mei terecht bij Rombou voor maatwerkadvies over hun situatie. Een adviesgesprek kost 70 euro exclusief BTW.

Uitgangssituatie

Beoordeeld wordt dan of de belangstellende echt tot de groep interim-uitbreiders behoort. Ook worden de gegevens van de provincie gecheckt.

'De uitgangsituatie is voor de provincie niet altijd helder. Soms kloppen de gegevens niet met de situatie of ontbreken de gegevens zelfs helemaal', vertelt Gert-Jan Festen van Rombou.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Weer

 • Zondag
  30° / 14°
  10 %
 • Maandag
  30° / 15°
  20 %
 • Dinsdag
  30° / 16°
  30 %
Meer weer