%27t+Hart%3A+goed+jaar+voor+FrieslandCampina
© FrieslandCampina

't Hart: goed jaar voor FrieslandCampina

'Voor FrieslandCampina was 2013 een goed jaar', geeft bestuursvoorzitter Cees 't Hart aan. De coöperatie behaalde een winst van 157 miljoen euro en de netto omzet groeide 10,8 procent naar 11,4 miljard euro.

De verbetering van het resultaat is vooral het gevolg van volumegroei in de drie strategische groeicategorieën: kindervoeding, zuiveldranken en merkkaas.

'Maar ook het doorberekenen van de hogere garantieprijs, verdergaande efficiencyverbeteringen in de productie en kostenbeheersing bij de Europese werkmaatschappijen', geeft 't Hart aan.

Negatieve koerseffecten

De winst van Royal FrieslandCampina (RFC) komt uit op 157 miljoen euro, vertelde de bestuursvoorzitter vanmorgen tijdens de presentatie van de jaarcijfers in Amersfoort.

'Onze winst werd nadelig beïnvloed door een 'goodwill impairment' en negatieve koerseffecten in de tweede helft van het jaar. Zonder deze 'goodwill impairment' zou de winst zijn gestegen met 17,6 procent naar 327 miljoen euro.'

Route2020

De zuivelaar ligt op koers voor route2020, verklaart 't Hart. 'Tegelijkertijd gaan we verder met het verbeteren van onze processen, letten we nog meer op de kosten en blijven we investeren in vernieuwing en uitbreiding van onze verwerkingscapaciteit.'

Dat laatste volgens hem om ervoor te zorgen dat RFC alle melk van de leden, nu en na 2015 als het melkquotum verdwijnt, kan blijven verwerken in zuivelproducten waar elders in de wereld vraag naar is. 'Alleen al in de laatste drie jaar hebben we daar 1,8 miljard euro in geïnvesteerd.'

Weer

 • Donderdag
  22° / 7°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  20 %
Meer weer