RFC: 157 miljoen euro winst

Royal FrieslandCampina (RFC) boekte vorig jaar een winst van 157 miljoen euro. De netto-omzet groeide 10,8 procent naar 11,4 miljard euro.

RFC%3A+157+miljoen+euro+winst
© Nieuwe Oogst

Dat meldt de zuivelaar vanmorgen in Amersfoort tijdens de presentatie van de jaarcijfers. De melkprijs inclusief toeslagen komt uit op 42,90 euro. Dat was in 2012 36,68 euro.

FrieslandCampina heeft een goed jaar achter de rug, geeft de coöperatie aan. De leden-melkveehouders ontvingen een historisch hoge melkprijs.

Sterke stijging prijzen

De goede resultaten van de onderneming en de sterke stijging van de prijzen van zuivelproducten droegen hieraan bij. Bijna alle onderdelen verbeterden hun resultaat. FrieslandCampina ligt daarmee voor op de realisatie van haar strategie route2020.

Alle strategische groeicategorieën deden het beter dan het jaar ervoor met uitzondering van zuiveldranken in Europa. De categorie kindervoeding realiseerde de sterkste volumegroei.

Cheese, Butter & Milkpowder

De groep Cheese, Butter & Milkpowder realiseerde de sterkste resultaatverbetering in 2013. Vanwege de aanhoudende crisis in Europa zet RFC 200 miljoen euro opzij om financiële tegenvallers op te vangen.

Zonder die 'goodwill impairment' steeg de winst 17,6 procent tot 327 miljoen euro.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer