VVD ziet PAS niet meer zitten

De Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) is een bedreiging voor de economische ontwikkeling voor boeren. Dat vindt de VVD.

VVD+ziet+PAS+niet+meer+zitten
©

Het debat over de PAS werd vorige week op verzoek van de VVD weer uitgesteld. 'Vanuit provincies en bedrijven hoor ik verontrustende geluiden over de beschikbaarheid en de verdeling van de ontwikkelingsruimte voor bedrijven,' zegt VVD-Tweede Kamerlid Helma Lodders.

Het Kamerlid heeft daarom aanvullende vragen gesteld aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken.

Ontwikkelruimte

Het huidige rekenmodel waarop de PAS is gebaseerd kan ervoor zorgen dat veel economische activiteiten weinig of geen ontwikkelruimte meer hebben, stelt Lodders.

'Voor de provincies in het Westen en Noord-Brabant betekent dit zelfs dat alle seinen op rood staan: er is geen ruimte voor ontwikkeling.'

Rotterdam

Ook zou de haven van Rotterdam straks niet meer uit kunnen breiden en de agrarische sector en industrie staan op slot, stelt de VVD.

In Zeeland is geen ontwikkelingsruimte meer zijn omdat daar 70 procent van de stikstofuitstoot afkomstig is uit Vlaanderen, zegt Lodders.

Ramp

'Hierdoor hebben ook de bedrijven daar geen ruimte meer voor ontwikkeling. Dit is een ramp voor ons bedrijfsleven en de ontwikkeling van onze economie.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer