VVD vraagt om verlengen uitrijperiode

VVD-Kamerlid Helma Lodders heeft staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken gevraagd de uitrijperiode van mest te verlengen. De politica heeft de staatssecretaris verzocht deze week antwoord te geven.

VVD+vraagt+om+verlengen+uitrijperiode
©

Boeren hebben dit jaar te kampen met een extreem koud voorjaar en ondernemers zijn niet redelijkerwijs in staat geweest om de mest binnen de regulier toegelaten periode toe te dienen, zegt Lodders. Zij heeft dit begin juli ook al aangegeven bij Dijksma.

De reguliere periode om drijfmest uit te rijden op grasland is van 16 februari tot en met 1 september. Voor bouwland is de periode 16 februari tot en met 1 september vastgelegd.

Verlengen

Lodders wijst op het Vierde Actieprogramma Nitraatrichtlijn. Dat voorziet volgens haar in de mogelijkheid de periode waarin mest kan worden uitgereden te verlengen indien daarvoor een landbouwkundige noodzaak bestaat.

Die noodzaak kan zijn dat ondernemers in een bepaalde regio door extreme weersomstandigheden niet in staat zijn geweest de mest binnen de toegestane periode toe te dienen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer