VVD+Zuid%2DHolland%3A+%27Water+overal+op+agenda%27
© Nieuwe Oogst/Mike Schellart

VVD Zuid-Holland: 'Water overal op agenda'

Water is voor Zuid-Holland zo belangrijk dat het bij vrijwel alles wat de provincie doet betrokken moet worden. Dat vindt de Statenfractie van de VVD. De liberalen vragen het provinciebestuur om water nadrukkelijk op de agenda te zetten.

Statenlid Arie-Pieter Noordermeer wijst vooral op de Deltabeslissingen: cruciale keuzes van het rijk, die grote impact hebben op de veiligheid en economie van Zuid-Holland.

Hij wil dat het provinciebestuur strategisch samenwerkt met de waterschappen en een aantal gemeenten om invloed op de keuzes uit te oefenen.

Volkerak

'We kunnen de veiligheid van Rotterdam en de Drechtsteden bij hoogwater alleen garanderen als het water kan worden opgevangen in het Volkerak en de Grevelingen', stelt Noordermeer.

'Daarnaast is het essentieel voor de bedrijvigheid en dus de werkgelegenheid dat we voldoende zoet water hebben. Over dat soort thema’s worden straks beslissingen genomen. Dan moet Zuid-Holland wel de rijen sluiten en een gezamenlijke visie uitdragen.'

Zuidplas

Bij andere thema’s moet water ook prominent aan de orde moet komen, geeft Noordermeer aan. Hij noemt de nieuwe provinciale structuurvisie. 'Daarin moet gekeken worden naar de plannen voor woningbouw in de Zuidplas, waar de bodem jaarlijks met minstens twee centimeter daalt.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  19° / 5°
  10 %
 • Zaterdag
  21° / 4°
  10 %
 • Zondag
  21° / 8°
  50 %
Meer weer