Flynth: verkoop verhuurde toeslagrechten

Voor niet actieve landbouwers worden de huidige verhuurde toeslagrechten vanaf 2015 waardeloos. Flynth adviseert deze ondernemers daarom om de toeslagrechten op tijd te verkopen.

Flynth%3A+verkoop+verhuurde+toeslagrechten
© NO

Als gevolg van het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid vervallen de huidige toeslagrechten per 31 december.

Volgens Flynth Adviseurs en Accountants komen in 2015 alleen actieve landbouwers in aanmerking voor nieuwe toeslagrechten.

Nieuwe toeslagrechten

De nieuwe toeslagrechten worden toegekend op basis van de oppervlakte landbouwgrond die in 2015 bij de meitelling wordt opgegeven.

De waarde wordt onder meer gebaseerd op de waarde van de toeslagrechten die een landbouwer in eigendom heeft op 15 mei 2014.

Daarom tellen de verhuurde toeslagrechten van 2014 mee bij de verhuurder voor de bepaling van de waarde van nieuwe toeslagrechten in 2015.

Actieve landbouwers

Alleen actieve landbouwers die ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel krijgen in 2015 nog toeslagrechten toegekend. Veel verhuurders van toeslagrechten voldoen niet aan deze voorwaarden.

Flynth adviseert niet actieve landbouwers om hun recht op toeslagen voor 1 april 2014 te verkopen. Zij voorkomen dan dat de waarde de verhuurde toeslagrechten komt te vervallen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer