'Boeren moeten investeren in Vion'

Varkenshouders moeten zelf geld steken in Vion. Dat stelde ZLTO-voorzitter Hans Huijbers gisteren tijdens een interview in de Gelderlander.

%27Boeren+moeten+investeren+in+Vion%27
© joss thelosen

Volgens Huijbers, tevens president-commissaris bij Vion, zijn varkenshouders medeverantwoordelijk voor de toekomst van Vion: 'Meer betrokkenheid zou heel goed zijn. Dat meldt de Gelderlander.

Het verkopen van varkensvlees wordt volgens hem steeds meer een samenspel tussen boer, slachter, samenleving en supermarkt: 'De boer wil onderscheidend blijven tot in het schap. Vion kan daarin faciliterend zijn, samen met een partij als Natuur & Milieu of de Dierenbescherming. Als je als vleesproducent een goede klantrelatie hebt met een boer, dan snapt de boer dat hij niet in het bulkproces meegaat. Hij zal daar dan ook meer voor willen betalen.'

Huijbers verwacht niet dat de gemiddelde varkenshouder op dit moment bereid is om veel geld in Vion te stoppen. Hij ziet wel een andere optie. 'Ik sluit niet uit dat steeds meer boeren met een eigen concept best bereid zijn een stuk risicodragend kapitaal in te zetten. Een soort obligaties, om te garanderen dat Vion over 2 jaar nog steeds doet wat afgesproken is.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer