Huijbers%3A+doorpakken+met+mestverwerking
© ZLTO-rechtenvrij

Huijbers: doorpakken met mestverwerking

Veehouders moeten bij de verplichte verwerking van het fosfaatoverschot in de zuidoostelijke zandgebieden vol gas oppakken. 'En stoppen met de discussie tussen de veehouderijsectoren onderling. Anders heeft politiek Den Haag ons precies waar ze ons wil hebben', stelt ZLTO-voorzitter Hans Huijbers.

Achteroverleunen, afwachten en naar elkaar wijzen. Huijbers heeft er een broertje dood aan. Nu de nieuwe mestwet er is, is een passieve sector niet langer te tolereren. 'Als we ons in die valkuil storten, zijn we onze eigen ondergang aan het regelen.'

'We moeten nu laten zien dat alle veehouders staan voor een proactieve aanpak en werk maken van een kwalitatief waardevolle bodemverbeteraar. Maar ook ervoor zorgen dat de discussie over dierrechten volstrekt niet relevant meer is.’

Mest en mineralen

De ZLTO-voorman deed zijn emotionele oproep gisteravond in Oirschot. Daar kwamen zo'n driehonderd veehouders samen op de eerste van drie ZLTO-ledenbijeenkomsten over mest en mineralen.

Huijbers zei te vrezen dat als veehouders in de overschotsgebieden niet aan de slag gaan met de duurzame mestverwerking Den Haag met beleid komt 'waarmee we veel verder van huis zijn’.

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer