VVD: meer aandacht intensieve landbouw

De VVD-Statenfractie in Zuid-Holland wil in het provinciale natuurbeleid meer aandacht hebben voor intensivering van de landbouw. De liberalen vinden dat net zo belangrijk als het creëren van nieuwe natuur.

VVD%3A+meer+aandacht+intensieve+landbouw
© Nieuwe Oogst


Statenlid Arie-Pieter Noordermeer ligt de nadruk nu nog te veel op natuur. 'De VVD vindt natuur heel belangrijk. De leefbaarheid van ons land is daarbij gebaat. Maar we moeten zoeken naar het juiste evenwicht. Juist de combinatie van natuur en intensieve landbouw is goed voor de biodiversiteit.'

Noordermeer verwijst naar een rapport van het Wereld Natuur Fonds. 'Daarin staat dat de productie per hectare landbouwgrond omhoog moet als we de hele wereldbevolking van voedsel willen voorzien. Nederland heeft zeer productieve gronden. Als wij die opgeven, dan moet dat elders in de wereld gecompenseerd worden.'

Minder productief

Dat is slecht nieuws voor de wereldwijde biodiversiteit, zo stelt de VVD. Noordermeer: 'Buitenlandse landbouwgronden zijn vaak minder productief dan de onze.'

'Dat betekent dus dat er ergens anders veel meer natuur moet worden opgeofferd om dezelfde hoeveelheid voedsel te produceren. Voor een zorgvuldig natuurbeleid moeten we daarom verder kijken dan de grenzen van Nederland of Zuid-Holland.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer