Amazone: miljoen kunstmeststrooiers

Met een miljoen verkochte kunstmeststrooiers kunnen de Amazone-Werke in 2013 terugblikken op een succesverhaal. Deze geschiedenis begon nauwelijks honderd jaar geleden.

Amazone%3A+miljoen+kunstmeststrooiers
© eigen foto Amazone

De oprichter van Amazone Heinrich Dreyer vond in 1915 de nieuwe walsenstrooier uit. Verkrijgbaar in diverse afmetingen van 1,5 tot 4 meter kon deze strooier met de typeaanduiding 'Michel' alle gangbare meststoffen verspreiden.

Door de relatief geringe productiekosten was de strooier ook voor kleinere bedrijven betaalbaar. De productie werd In 1986 werd de productie stopgezet.

Tweeschotelstrooier

Intussen had de ontwikkelde tweeschotelstrooier ZA de walsenstrooier als model vervangen. De ZA-serie werd een nog groter succes. Sinds 1958 heeft Amazone meer dan 700.000 ZA-kunstmeststrooiers verkocht.

Tegenwoordig behalen de op dit moment grootste modellen van de nieuwe ZA-TS-strooiers met trechterinhouden tot 4.200 liter en werksnelheden tot 20 kilometer per uur een capaciteit van 50 hectare per uur.

Precisie

Uitgerust met weegtechniek, in de strooischotel geïntegreerde kantstrooi-inrichting AutoTS, GPS-Switch en de modernste Isobus-terminals voldoen deze strooiers aan de hoogste eisen voor precisie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  14° / 10°
  50 %
 • Vrijdag
  14° / 8°
  60 %
 • Zaterdag
  12° / 7°
  95 %
Meer weer