LTO Groningen: koeien niet intensief

Melkveebedrijven die hun koeien op stal houden, zijn absoluut niet te vergelijken met intensieve veehouderijen. De bewering van de Statenfractie van de Partij voor de Dieren dat deze bedrijven ook onder intensieve veehouderij vallen is daarom onjuist, vindt LTO Noord Groningen.

'In Groningen zijn de melkveebedrijven allemaal grondgebonden. Ze telen nagenoeg allemaal hun ruwvoer op eigen grond. Ook als je niet weidt, is dat zo. Dat is een groot verschil met de intensieve veehouderij', zegt LTO Noord Groningen-bestuurslid Annette van Velde.

Generaties

Een ander verschil is volgens Van Velde dat melkveehouders hun dieren generatieslang houden. 'Je vangt ze op bij de geboorte, je leert ze drinken en zorgt dat je erbij bent als ze weggaan', zegt de bestuurster die samen met haar man een melkveebedrijf in Kantens runt.

Onterecht

De constatering van de Partij voor de Dieren dat de 'provincie beter wordt beschermd tegen megastallen met honderden of zelfs duizenden koeien en geiten' als melkveebedrijven onder intensieve veehouderij vallen is onterecht, reageert Van Velde.

'Met het Groninger Verdienmodel is dat niet meer mogelijk, omdat we een bovengrens stellen aan de grootte van de bedrijven.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer