Crowd funding onderzoek essentaksterfte

Onderzoekers van het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland (CGN) willen via een oproep aan natuurbeheerders, terreineigenaren, boomkwekers en -leveranciers geld bij elkaar zien te krijgen voor een vervolgonderzoek naar essentaksterfte.

Crowd+funding+onderzoek+essentaksterfte
© WUR

De ziekte tast jonge en oude bomen aan en vormt een probleem in zowel oude en jonge bosopstanden als in kwekerijen van laanbomen en bos- en haagplantsoen.

Boseigenaren en boomkwekers vrezen dat deze nieuwe ziekte zich de komende jaren in Nederland zal uitbreiden en een serieuze bedreiging vormt voor het voortbestaan van bossen, cultuurlandschappen en natuurgebieden.

Oproep voor donatie

Vooruitlopend op de verdere ontwikkelingen vraagt DLO Onderzoeker Sven de Vries om een substantiële financiële bijdrage aan het verdere onderzoek voor de komende twee jaar van 5.000 euro per jaar.

'Als tegenprestatie kunnen de resultaten van het onderzoek naar tolerante essen en het daarmee verkregen collectiemateriaal voor een periode van vijf jaar exclusief aan de deelnemers worden geleverd, waarna deze aan iedereen beschikbaar komen', stelt De Vries.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met De Vries.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer