LTO: verhoging accijns verzwakt sector

LTO Nederland dringt er bij de Tweede Kamer op aan af te zien van de voorgenomen accijnsverhoging op diesel en LPG. LTO sluit zich daarmee aan bij een brandbrief van brancheorganisaties Bovag, EVO, TLN en VNO-NCW.

LTO%3A+verhoging+accijns+verzwakt+sector
© Wim Van Vossen

De voorgenomen accijnsverhogingen komen boven op lastenverzwaringen van vorig jaar, zoals afschaffen van de rode diesel. De verhoging zou de concurrentiepositie van Nederlandse land- en tuinbouw verzwakken, aldus LTO-voorzitter Albert-Jan Maat in een brief aan de Tweede Kamer.

LTO wijst er verder op dat de voorgestelde verhoging boven op de lastenverhogende maatregelen van vorig jaar komen zoals het afschaffen van de rode diesel.

Diefstal

'Het afschaffen van de rode diesel heeft tevens tot effect dat tal van bedrijven in de land- en tuinbouw nu worden geconfronteerd met toenemende diefstal van diesel uit tanken en machines op hun bedrijven', aldus Maat.

'Dit heeft grote gevolgen voor de leefbaarheid van het platteland. Tot op heden zijn wij zeer teleurgesteld over de inzet van het kabinet om deze criminaliteit te bestrijden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer