Akkerbouw zet in op brancheorganisatie

Een groot aantal partijen in de Nederlandse akkerbouwsector, waaronder LTO Nederland, wil een nieuwe brancheorganisatie voor de akkerbouw starten om het wegvallen van Productschap Akkerbouw op te vangen.

Akkerbouw+zet+in+op+brancheorganisatie
© Nieuwe Oogst

Opheffing van het productschap heeft nadelige gevolgen voor een aantal op de teelt, handel en verwerking van akkerbouwgewassen gerichte collectieve activiteiten, stellen de initiatiefnemers.

Het oprichten van een brancheorganisatie is noodzakelijk om die gevolgen op te vangen.

Dat vinden naast LTO Nederland, NAV, Cosun, NAO, Avebe, CZAV, Algemene Nederlandse Vlassersbond, Agrifirm Plant, Plantum, Koninklijke Vereniging het Comité van Graanhandelaren en de vereniging voor aardappelverwerkende industrie (Vavi).

Hiaten

Uitgangspunt bij het oprichten van de brancheorganisatie is dat er geen hiaten mogen ontstaan bij de collectieve activiteiten op het gebied van teelt, handel en verwerking van akkerbouwgewassen door het opheffen van Productschap Akkerbouw.

Daarvoor zijn die activiteiten te belangrijk voor positiebehoud van de agrarische sector in ons land als kwalitatief betrouwbare handelspartner. Maar ook voor de ontwikkeling van de sector in de richting van verdere verduurzaming, vinden de initiatiefnemers.

Steun

De partijen hebben minister Henk Kamp van Economische Zaken verzocht om de oprichting te ondersteunen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer