%27Polen%2C+Bulgaren+en+Roemenen+onmisbaar%27
© LTO

'Polen, Bulgaren en Roemenen onmisbaar'

LTO Nederland-voorzitter Albert Jan Maat vindt Poolse, Bulgaarse en Roemeense arbeidskrachten 'onmisbaar voor de economie'. Maat sprak hier vanmiddag over tijdens de EU-migratietop in Den Haag.

'Wij zijn een land in crisis, maar de Nederlandse agrarische export is het afgelopen jaar 7 procent gestegen. Dat hadden wij niet gerealiseerd zonder Poolse, Bulgaarse of Roemeense werknemers,' zegt Maat.

'Ik ben geschrokken van het onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau waaruit blijkt dat 10 procent van de Bulgaren en 40 procent van de Polen zich gediscrimineerd voelt', zegt Maat. 'En dat in een land waar ze een wezenlijke bijdrage aan de economie leveren.'

Aanpakken

Maat is blij dat minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zich inzet om uitbuiting van buitenlandse arbeidskrachten aan te pakken. 'Wie in Nederland werkt, moet naar Nederlandse maatstaven worden betaald en draagt in Nederland premies af.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer