NEPG: Aardappeloogst nog lager

De NEPG (North-Western European Potato Growers) heeft haar oogstraming voor consumptieaardappelen naar beneden bijgesteld tot 23 miljoen ton.

NEPG%3A+Aardappeloogst+nog+lager
© Nieuwe Oogst

De organisatie voor aardappeltelers in Nederland, Duitsland, Engeland, België en Frankrijk voorspelde in juli nog een aardappeloogst van 24,2 miljoen ton. Een productie van 23 miljoen ton consumptieaardappelen is 1,3 procent meer dan vorig jaar en 5,1 procent minder dan het vijfjarige gemiddelde.

De areaaltoename dit seizoen in de vijf belangrijkste aardappelproducerende landen, maakt de lagere opbrengsten per hectare in sommige landen niet goed. Dit als gevolg van sterk wisselende groeiomstandigheden.

Groter areaal

Ten opzichte van vorig jaar, is het areaal toegenomen met 4 procent. Dit komt voornamelijk voor rekening van België en Nederland.

Duitsland verwacht een lagere oogst van 13.3 procent ten opzichte van het vijfjarig gemiddelde. De Nederlandse productie zal naar verwachting van de NEPG 9.5 procent lager uitkomen.

Goede kwaliteit

In het algemeen constateert de NEPG een goede kwaliteit van de aardappelen, maar wel een fijne maatsortering. Het drogestofgehalte is hoog en dat duidt op een goed rendement voor de verwerkende industrie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer