DB: 'Geloofwaardigheid keurmerk op spel'

De Dierenbescherming vindt het ‘ongelooflijk’ hoe vleesverwerker Vion de beschuldigingen over gesjoemel met ‘stervlees’ bagatelliseert.

DB%3A+%27Geloofwaardigheid+keurmerk+op+spel%27
© Dierenbescherming

‘Het is onbegrijpelijk hoe Vion in deze kwestie opereert en communiceert’, zegt woordvoerder Niels Dorland. ‘De geloofwaardigheid van het Beter Leven kenmerk staat op het spel en Vion doet alsof er maar weinig aan de hand is.'

Dorland doelt hiermee op de verklaringen die Vion naar buiten bracht, voor en na de uitzending van Zembla, waarin twee medewerkers de v leesverwerker ervan beschuldigen dagelijks gangbaar vlees als vlees met het Beter Leven kenmerk te verkopen.

Daarin geeft Vion aan dat bij interne onderzoeken niet is gebleken dat er ‘gerommeld’ is en dat het sluitende kwaliteitssystemen heeft.

Impact

‘De impact van deze kwestie is echter enorm. Als je alleen al kijkt naar hoeveel geld en energie Albert Heijn en Unilever bijvoorbeeld in het concept hebben gepompt. Je kunt zien dat Vion niet gewend is om met consumenten te communiceren.'

De Dierenbescherming kondigde vandaag aan zélf een diepgravend onderzoek te zullen instellen bij Vion naar de gang van zaken met betrekking tot het Beter Leven kenmerk. 'De onderste steen móet boven komen', aldus Dorland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  7° / 4°
  70 %
 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  20 %
Meer weer