AH+steunt+diepgaand+onderzoek+Vion
© Albert Heijn

AH steunt diepgaand onderzoek Vion

Albert Heijn (AH) ondersteunt het diepgaand onderzoek dat de Dierenbescherming wil naar het varkensvlees met het Beter Leven-kenmerk dat door Vion wordt geproduceerd. Vion zou gangbaar vlees als 'stervlees' verkopen. Vion ontkent dit.

Twee anonieme medewerkers van Vion zeiden gisteren in tv-programma Zembla dat Vion dagelijks rommelt met stervlees.

Vion stelt dat Zembla geen enkel bewijs daarvoor presenteert. ‘De aantijgingen worden met niets onderbouwd’, zegt woordvoerder Marc van der Lee.

Beter Leven-vlees

Van der Lee stelt ook dat Vion juist vaak een overschot heeft aan Beter Leven-vlees, wat dan wordt verkocht als gangbaar vlees. Volgens Vion is geprobeerd de goede naam en het succes van dit product te beschadigen.

'De uitkomsten van alle onderzoeken die zijn uitgevoerd en aanvullende onaangekondigde audits staan haaks op de suggesties van deze anonieme bronnen. Wij houden volledig vertrouwen in het Good Farming Star-concept.'

Albert Heijn

Albert Heijn zegt geen onomstotelijk bewijs te hebben gezien in de uitzending. 'Op basis van ons gesprek, vandaag met Vion en besluiten die de Dierenbescherming neemt, bepalen wij welke vervolgstappen nodig zijn', zegt een woordvoerster.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
Meer weer