RFC: winst stijgt 17,1 procent tot 164 miljoen

Royal FrieslandCampina (RFC) realiseert in het eerste half jaar van 2013 17,1 procent meer winst en 8,5 procent omzetgroei. Die komen respectievelijk uit op 164 en 5.524 miljoen euro. Dat maakt de zuivelaar vanmorgen bekend.

RFC%3A+winst+stijgt+17%2C1+procent+tot+164+miljoen
© Nieuwe Oogst

Hogere verkoopprijzen en de verkoop van meer producten met toegevoegde waarde droegen bij aan de omzetgroei en verbetering van het resultaat.

Op koers

'De eerste zes maanden van 2013 laten voor FrieslandCampina een goed resultaat zien. We liggen strategisch op koers', geeft RFC-bestuurvoorzitter Cees ’t Hart aan.

'Dat neemt niet weg dat ook wij een passend antwoord moet vinden op de gevolgen van de achterblijvende consumentenbestedingen in Europa.'

Kindervoeding

Consumer Products International en Ingredients verbeterden opnieuw hun omzet en resultaat. De categorie kindervoeding realiseerde de sterkste groei, zowel in de consumentenmarkt als in de business-to-business markt.

Cheese, Butter & Milkpowder behaalde een positief resultaat door hogere verkoopprijzen.

'Omzet en resultaat van Consumer Products Europe bleven achter als gevolg van de achterblijvende consumentenbestedingen in Europa', stelt 't Hart.

Prestatietoeslag

De prestatietoeslag plus uitgifte ledenobligaties van de onderneming voor de leden-melkveehouders nam toe met 28,7 procent naar 3,05 euro.

Klik op bijgevoegde pdf voor het bekijken van het halfjaarverslag.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer