Kalverbedrijf kan niet zonder hygiënesluis

Een kalverbedrijf zonder hygiënesluis is niet van deze tijd, zei Ger Koopmans van LTO Kalverhouderij tijdes de bijeenkomsten van LTO Kalverhouderij. 'We moeten een tandje bijzetten als het gaat om verantwoord antibioticagebruik.'

De LTO vakgroepvoorzitter had een duidelijke boodschap voor de kalverhouders: er moet een tandje worden bijgezet. Dat betekent dat het gebruik van tweedekeusmiddelen moet worden beperkt, het aantal koppelbehandelingen tot een minimum worden teruggebracht en er maatwerk moet worden geleverd om binnen de gestelde dierdagdosering te blijven.

Ook kan de verzamelstructuur van nuchtere kalveren beter en moet de kwaliteit van de nuka’s naar een hoger niveau getild worden, hield Koopmans de kalverhouders voor. Tijdens de discussie kwamen er over dit onderwerp veel mitsen en maren.

Bedrijfsontwikkeling ligt stil

Vooral vanwege de moeilijke economische situatie op de kalverbedrijven zal het volgens sommige aanwezige kalverhouders niet meevallen om de noodzakelijke investeringen in diergezondheid waar te maken. Als gevolg van de geringe marges staat ook de bedrijfsontwikkeling op de kalverhouderijbedrijven nagenoeg stil.

In dit kader hekelde Koopmans het besluit van de regering om de mening van de gemeente op het gebied van volksgezondheid te laten meewegen bij de vergunningverlening. In juli werden 4 ledenbijeenkomsten gehouden, te weten in Lochem, Oosterhout, Donkerbroek en Voorthuizen. Ruim vierhonderd kalverhouders maakten kennis met Ger Koopmans en de vakgroepleden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer