Handelaren+dagen+FloraHolland+om+tarief
© FloraHolland

Handelaren dagen FloraHolland om tarief

Een groep bloemen- en plantenhandelaren daagt FloraHolland voor de rechter. De groep eist dat de kloktarieven voor 2014 worden vernietigd.

De handelaren constateren dat de tarieven door de veiling eenzijdig zijn vastgesteld. Zij worden hierdoor geconfronteerd met in hun ogen onredelijke kostenverhogingen tot 250 procent.

De groep wordt ondersteund door brancheorganisatie VGB van sierteelthandelaren.

Aalsmeer, Honselersdijk en Rijnsburg

De procederende bedrijven bestaan uit bloemen- en plantenhandelaren, grote en kleine bedrijven die inkopen op de veilinglocaties in Aalsmeer, Honselersdijk en Rijnsburg. Een datum voor de rechtszaak is niet bekend.

De handelaren maken gebruik van een artikel in het Veilingreglement dat zegt dat indien VGB niet instemt met de aangekondigde nieuwe tarieven, direct betrokkenen, zoals handelaren de mogelijkheid hebben dit ter vernietiging voor te leggen aan de rechter.

Handelstarieven

Een groep handelaren dreigde eind 2012 FloraHolland al met een rechtszaak om de door de veiling eenzijdig vastgestelde handelstarieven voor 2013 vernietigd te krijgen. Op het allerlaatste moment maakte de veiling met de VGB aangepaste afspraken.

FloraHolland stelt nu dat de tarieven worden aangepast zodat ze op elke vestiging gelijk zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer