FloraHolland: tarieven juist eerlijker

De nieuwe tarieven van sierteeltveiling FloraHolland zijn bedoeld om verschillen tussen de verschillende veillocaties op te heffen. Dat meldt FloraHolland in reactie op de verontwaardiging van de VGB over de nieuwe tarieven.

FloraHolland%3A+tarieven+juist+eerlijker
© FloraHolland

'De huidige tarievenstructuur kent grote verschillen in uitgangspunten tussen de locaties. Om die reden heeft een aanpassing naar een meer uniforme tarievenstructuur verschillende consequenties voor onze klanten.

De tarieven vanaf 2013 zijn volgens de veiling ondergebracht in een transparant en eenvoudig tarievenstelsel volgens het kostenmaker-kostendragerprincipe.

Kostenneutraal

'De verschillen worden rechtgetrokken met uitgangspunt een kostenneutrale aanpassing. Dit betekent dat sommige klanten duurder en andere klanten goedkoper uit zijn', stelt FloraHolland.

De veilingsorganisatie zegt de kloktarieven voor de exportlocaties (Aalsmeer en Naaldwijk) en de concerntarieven van FloraHolland op 19 oktober te hebben besproken met de Commissie van de Handel.

Inhoudelijk oordeel

'Er is op dat moment geen inhoudelijk oordeel over de tarieven door de VGB gegeven', aldus een woordvoerder van de veiling.

Om de overgang naar de nieuwe tarieven zo gematigd mogelijk te laten verlopen, wordt dit gefaseerd ingevoerd: De eerste fase op 1 januari 2013, de tweede fase volgt exact een jaar later. 'Dan zijn alle tarieven gelijk op de exportlocaties.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer