Afronding Bentwoud stap dichterbij

De afronding van het Bentwoud is een stap dichterbij, nu provincie Zuid-Holland een nieuwe overeenkomst heeft vastgesteld. Door de rijksbezuinigingen op groen, was de overeenkomst nodig.

Afronding+Bentwoud+stap+dichterbij
© Provincie Zuid-Holland

Dat meldt provincie Zuid-Holland. Ondanks dat de realisatie van groen onder druk staat, is het de gemeenten, waterschap en provincie gelukt om aangepaste afspraken over inrichting en beheer van het Bentwoud te maken.

Driehoek

Het Bentwoud wordt verkleind tot de driehoek Benthuizen, Kernbos Rijnwoude en het noordelijk deel van Waddinxveen. Dit betekent dat een aantal akkerbouwers en tuinders in Noordeinde bij Waddinxveen kunnen blijven.

Daarnaast wordt de inrichting sober, maar met voldoende recreatieve mogelijkheden. 'Verdere ontwikkeling van het gebied blijft in de toekomst mogelijk, als er meer geld beschikbaar is', aldus de provincie.

Gereed in 2016

Gemeenten Rijnwoude, Waddinxveen en Boskoop en het Hoogheemraadschap van Rijnland hebben al met de nieuwe overeenkomst ingestemd. Met gemeente Zoetermeer heeft de provincie aanvullende afspraken gemaakt over het beheer van het Bentwoud.

De partijen hebben afgesproken dat de aanleg van het Bentwoud voor 2016 gereed moet zijn.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  16° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
Meer weer