Weinig+interesse+voor+termijncontracten
© Nieuwe Oogst

Weinig interesse voor termijncontracten

Op de aardappeltermijnmarkt is weinig handel in contracten voor april 2014. Het aantal openstaande posities groeit volgens berichtgeving van Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) maar mondjesmaat. Het aanbod is op dit moment bijna 2.300 contracten.

Telers lijken volgens BAI nog niet echt geïnteresseerd in het indekken van hun aardappeloogst. Zij hebben het dure seizoen 2012-2013 nog in het achterhoofd. Per dag worden soms niet meer dan honderd contracten verhandeld.

Rond 15 euro

De notering van het april 2014 contract voor fritesaardappelen varieert rond het niveau van 15 euro per 100 kilo. Begin vorige week daalde de notering tot 14,40 euro. Deze week opende de termijnmarkt op 15,50 euro.

Komende weken is het weerbeeld bepalend voor de omvang van de aardappeloogst. BAI verwacht dat dan ook meer duidelijk wordt over de richting van de termijnmarkt voor oogst 2013.

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
 • Maandag
  15° / 3°
  20 %
Meer weer