Zwanenburg: NVV-leden steun VVP

Leden van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) moeten niet kortzichtig zijn en niet hun eigen visie willen doordrukken. Ze moeten het pas opgerichte Verenigd Varkenshouderij Platform (VVP) eensgezind steunen.

Zwanenburg%3A+NVV%2Dleden+steun+VVP
© Twitter

Dat zei oud NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg gisteravond tijdens zijn afscheidsrede. LTO en NVV maakten vorige week bekend vergaand te zullen samenwerken in VVP. Beide organisaties blijven overigens zelfstandig.

Met het VVP willen LTO en NVV, ook in internationaal verband, werken aan een sterkere verbinding met de markt en een beter beloningsmodel voor de varkenshouders.

GLB

Met het nieuwe platform willen de varkenshouderijorganisaties ook voorsorteren op het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).

Zwanenburg ziet de samenwerking als een mooie afsluiting van zijn carrière als NVV-voorzitter en hoopt dat de leden samen optrekken met LTO. ‘Het gaat ten slotte om de boterham van alle varkenshouders’, benadrukte Zwanenburg in zijn speech.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  5 %
Meer weer