Start+Vallei+Boert+Bewust
© Varkens Vandaag

Start Vallei Boert Bewust

Binnen Vallei Boert Bewust zoeken boeren uit de Vallei actief het contact met de burger op. Om zo de burger te betrekken bij wat er op hun bedrijf gebeurt. Het project start zaterdag 20 april.

Bedrijven die meedoen aan Vallei Boert Bewust krijgen een bedrijfslabel. Ze zijn visitekaartjes van de sector, die het verhaal van de hele sector op een goede manier uitdragen.

Contact met burgers

De bewuste boeren vertellen het verhaal van de sector aan de hand van thema’s: maatschappij, landschappelijke inpassing, energie, milieu, mest, dierenwelzijn en dierengezondheid.
De belangrijkste voorwaarde om mee te doen met Vallei Boert Bewust is de interactie met de burgers in de Vallei.

Bord met logo

De deelnemers zijn te herkennen aan een bord met logo van Vallei Boert Bewust. De varkenshouderij start als eerste. Later dit jaar haken ook de melkveehouderij en de pluimveehouderij aan.

Het eerste bord wordt dan onthuld bij een varkenshouder in Voorthuizen. Het tweede bij de familie Van de Lagemaat in Lunteren. Daar is vanaf 13.30 uur ook een open dag.

Projectbureau Vallei & Heuvelrug in Scherpenzeel coördineert Vallei Boert Bewust. De initiatiefnemers zijn varkenshouders die lid zijn van LTO Noord en de NVV.

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer