Milieudefensie+blijft+bij+wens+verbod+megastal
© delftcluster.nl

Milieudefensie blijft bij wens verbod megastal

Milieudefensie is teleurgesteld dat staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken geen landelijk verbod op megastallen instelt.

De organisatie zegt echter blij te zijn dat Dijksma erkent dat intensieve veehouderij negatieve gevolgen kan hebben voor de volksgezondheid.

Dat zegt campagneleider Duurzaam Voedsel Klaas Breunissen van Milieudefensie in een reactie op Dijksma's plan om provincies en gemeenten meer juridische mogelijkheden te geven om grote stallen en uitbreiding van het aantal dieren in hun gebied tegen te houden.

Zorgen

Breunissen vindt dat gemeente- en provinciebestuurders met de nieuwe mogelijkheden aan de slag moeten gaan. 'Want de bewoners maken zich grote zorgen om hun gezondheid', stelt hij.

Hij vindt het tegelijkertijd 'teleurstellend' dat Dijksma die maatschappelijke wens om een einde te maken aan schaalvergroting negeert. 'Zo'n landelijk verbod is zeer gewenst, want gemeenten en provincies treden niet altijd op tegen verdere industrialisering van de veehouderij', meent Breunissen.

Verantwoordelijkheid

'Het rijk moet zijn verantwoordelijkheid nemen en ervoor zorgen dat nergens in Nederland nog nieuwe megastallen gebouwd mogen worden', aldus Breunissen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  40 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer