ZLTO%27er+Deurne+woest+na+beledigende+tweet
© Herman van Dinther

ZLTO'er Deurne woest na beledigende tweet

Voorzitter Henk Raaijmakers van ZLTO Deurne heeft de organisatie Stop de Stank, die strijdt tegen uitbreiding van veehouderijen in Brabant de mantel uitgeveegd wegens een beledigende tweet.

Stop de Stank twitterde afgelopen week naar aanleiding van een koninklijke onderscheiding aan Henry van Asten, mede-eigenaar van varkenshouderij Asvam: “Al die boeren worden ook nog meteen ridder ??????? vlgs mij stinkt dit.”

Woest

Raaijmakers is daar woest over. Henry van Asten is volgens hem onderdeel van de Nederlandse boeren die vanaf de jaren zestig Nederland in opdracht van de regering, hebben voorzien van voldoende, veilig en betaalbaar voedsel.

‘Door zijn succes was hij een voorbeeld in innovatie en bedrijfsvoering voor velen in de sector, schrijft Raaijmakers in zijn blog. ‘Bovendien vecht hij al geruime tijd tegen kanker. Een strijd waarbij hij stap voor stap inlevert.’

Niet oprecht

Raaijmakers noemt Maria Berkers, voorzitter van Stop de Stank, niet oprecht. ‘Stop de Stank is wél tegen boeren en pakt ze individueel hard aan met bezwaren tegen vergunningen, beschuldigingen en met valse beeldvorming.'

'In drie weken tijd is er bijna 7.000 hectare grond bemest, bewerkt en gezaaid door hardwerkende, eerlijke boerenmensen. Ondernemers die klemzitten tussen de lage kiloknallerprijs van de supermarkt en de hoge eisen van de burger. Diezelfde burger die als consument de noodzakelijke prijs voor verdere verduurzaming niet wil betalen.’

De voorzitter van Stop de Stank moet zich volgens hem dan ook schamen individuele boeren te beschadigen.

Lef

‘Wie echt lef heeft, bindt de strijd aan met de supermarkt voor een eerlijke prijs voor op transparante wijze geproduceerd vlees. Stop met het criminaliseren en beledigen van boeren’, aldus Raaijmakers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
 • Dinsdag
  11° / 8°
  30 %
Meer weer