Consument vertrouwt voedselveiligheid

Consumenten hebben groot vertrouwen in voedselveiligheid. 'De experts zijn het erover eens: ons voedsel is veiliger dan ooit. Consumenten vertrouwen daar ook op', geeft Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) voorzitter Bert Roetert aan.

Dat blijkt uit het gisteren gepresenteerde nationale consumentenonderzoek ConsumentenTrends 2013 van EFMI Business School.

'Maar, dit vertrouwen is geen vanzelfsprekendheid', benadrukt Roeter. 'We moeten met de gehele voedselketen blijven bewijzen dat we dit vertrouwen waard zijn.'

Incidenten

Ruim 80 procent van de consumenten heeft vertrouwen in de veiligheid van voeding, ondanks de recente incidenten met voedsel. 'Dat neemt niet weg dat er onder consumenten ook zorgen leven, voornamelijk aangewakkerd door voedingsschandalen', stelt Roeter.

Ruim een derde geeft aan dat zijn vertrouwen in de veiligheid van voedsel door het paardenvleesincident is afgenomen.

'De (vlees)producten waren weliswaar veilig om te consumeren, maar fraude met voedsel is een ernstig vergrijp waarvoor de fraudeur hard moet worden aangepakt', verklaart de CBL-voorzitter.

Etiket

Het is volgens Roeter een ijzeren wet dat de inhoud van de verpakking overeen moet komen met hetgeen op het etiket is vermeld. 'Voor fraude is geen enkel excuus te bedenken en geen boete te hoog.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer