Voedingscentrum%3A+groente+en+fruit+veilig
© VidiPhoto

Voedingscentrum: groente en fruit veilig

Groente en fruit eten is volkomen veilig en beschermt tegen chronische ziektes en aandoeningen. Dat stelt Stephan Peters, specialist voedselveiligheid bij het Voedingscentrum.

Peters reageert namens het Voedingscentrum op berichten over gif op groente en fruit in Nederlandse media. Volgens deze berichten zou het eten van groenten en fruit de hormoonhuishouding verstoren en onvruchtbaarheid veroorzaken.

Ook zou er meer kans zijn op chronische ziektes, overgewicht en diabetes door chemische bestrijdingsmiddelen in groente en fruit. Dat beweert het Pesticide Action Network (PAN), een groep van internationale milieuorganisaties.

Pure bangmakerij

'Onzin en pure bangmakerij', zegt Peters. 'Het aantal bestrijdingsmiddelen in groente en fruit is zo laag dat het geen gezondheidsrisico oplevert. Zelfs als je eens een appel eet met te veel bestrijdingsmiddel, dan voert je lichaam dat gewoon af. Bovendien worden groente en fruit goed gecontroleerd op bestrijdingsmiddelen.'

De volledige reactie van Stephan Peters is te lezen op de www.voedingscentrum.nl/nl/nieuws/ziek-worden-van-groente-en-fruit-bangmakerij-.aspxwebsite van het Voedingscentrum.

Weer

 • Dinsdag
  12° / 6°
  40 %
 • Woensdag
  12° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
Meer weer