Onderzoek+naar+risico%27s+vleessector
© Jos van Leeuwen

Onderzoek naar risico's vleessector

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) heeft de Onderzoeksraad voor de Veiligheid gevraagd onderzoek te doen naar de risico's in de vleessector.

De bewindsvrouw wil dat daarbij ook wordt gekeken naar de publieke en private handhavings-, controle- en kwaliteitssystemen. Hoe overheid en sector met deze risico's zijn omgegaan zou eveneens deel moeten uitmaken van het onderzoek.

De Onderzoeksraad gaat de komende weken besluiten waar precies de focus van het onderzoek komt te liggen. Dat schrijft Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer. Zij verwacht de resulaten van het onderzoek voor het einde van dit jaar.

Paardenvleesfraude en aflatoxine

Het onderzoek volgt op een aantal incidenten in de voedselbranche met ondermeer paardenvleesfraude en aflatoxine in maïs.