Nederland wereldtop voedselzekerheid

Nederland staat wereldwijd op de vijfde plaats wat voedselzekerheid betreft. Levensmiddelen zijn zeer goed betaalbaar en beschikbaar. Ook de kwaliteit en veiligheid van het voedsel behoren tot de top.

Nederland+wereldtop+voedselzekerheid
© Nieuwe Oogst

Alleen de Verenigde Staten, Denemarken, Noorwegen en Frankrijk doen het nog beter. Dat blijkt uit de eerste mondiale voedselzekerheidsindex, die vandaag in Brussel en andere steden is gepresenteerd.

Onderzocht werd de situatie in 105 landen. De Democratische Republiek Congo eindigt als laatste. Opvallend minpunt bij Nederland en veel andere rijke landen is het tekort aan ijzer in het voedsel.

Voldoende en voedzaam voedsel

De onderzoekers gingen na in hoeverre mensen toegang hebben tot voldoende en voedzaam voedsel om een gezond en actief leven te leiden. Het overzicht verschijnt voortaan elke maand.

De index is gesponsord door het Amerikaanse (chemie-)concern DuPont, dat ook in Nederland vestigingen heeft.

Voeden wereldbevolking

'Ik hoop dat de voedselindex wordt gebruikt om samenwerking te bevorderen, beslissingen te nemen op grond van betere informatie en handelend optreden te stimuleren. Dat is noodzakelijk om de groeiende wereldbevolking te voeden', stelt Ellen Kullman van DuPont.

ANP

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer