Tennet werkte wel volgens richtlijnen

Bij het verdiept aanleggen van een hoogspanningskabel op land van een tuinder bij Delfgauw werkte netbeheerder Tennet wel volgens de regels.

Dat stelt Tennet in reactie op kritiek van de eigenaar van de grond, glastuinder Aad van Boxel. De kabel was aanvankelijk niet diep genoeg gelegd.

Om de kabel 60 centimeter dieper te krijgen, werd de kabelstrook over circa 50 meter afgedekt met rijplaten en daarop betonblokken met een totaalgewicht van 400 ton, schat de tuinder in.

Risico's

Volgens de tuinder nam Tennet grote risico's met deze aanpak, omdat de maximale belasting van 3.000 kilo enorm werd overschreden. Tennet stelt echter dat de puntbelasting nergens boven die norm uit kwam.

‘We hebben dit in overleg met het hoogheemraadschap Delfland en de gemeente uitgevoerd. Op deze manier hoefden we het land niet opnieuw te vergraven', aldus een Tennet-woordvoerder

Vergoeding

Voor de plaats waar de blokken lagen, geldt de reguliere werkschadevergoeding die Tennet aan grondeigenaren biedt. De uitkering van schade voor de eerste helft van 2013 volgt na 1 juli.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer