LTO-top steunt akkoord Tennet

De Federatieraad van LTO Nederland heeft vandaag officieel ingestemd ingestemd met onderhandelingsresultaat over de vergoedingen voor het gebruik van grond door leidinglegger en -beheerder Tennet.

LTO%2Dtop+steunt+akkoord+Tennet
© Nieuwe Oogst

Een onderhandelingsdelegatie van LTO Nederland bereikte op 18 december een akkoord, maar dat moest nog door de Federatieraad (voorzitters, vicevoorzitters, directeuren van de regionale organisaties en drie vakgroepvoorzitters) worden bekrachtigd.

Het resultaat waarmee de raad heeft ingestemd, heeft betrekking op een vorm van betaling voor het verlenen van medewerking aan het medegebruik van de grond voor de leidingaanleg voor energietransport. Het gaat om een eenmalige uitkering. De vergoeding staat los van de compensatie van schade voor de aanleg.

FPG weigert

De Federatie Particulier Grondbezit (FPG) is uiteindelijk niet akkoord gegaan met het resultaat dat de onderhandelingsdelegaties van LTO Nederland, FPG en Tennet op 18 december zijn overeengekomen.

De FPG wijst het voorstel af omdat geen regeling is afgesproken over een jaarlijkse en marktconforme vergoeding (retributie) voor het medegebruik van de grond voor leidingen. Voor de afspraken tussen LTO en Tennet heeft de afwijzing van FPG geen gevolgen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer