Junicontract fritesaardappelen bijna 31 euro

Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) verwacht voor het junicontract van fritesaardappelen op de termijnmarkt een slotnotering van meer dan 31 euro per 100 kilo.

Het seizoen voor fritesaardappelen van oogst 2012 nadert zijn eind op de termijnmarkt. In contracten voor juni 2013 kan nog worden gehandeld tot en met donderdag 6 juni.

Daarna worden de openstaande posities afgewikkeld voor de op dat moment geldende notering van de cash settlement. Het niveau van de cash settlement nadert 31 euro per 100 kilo. De notering voor het junicontract sloot vorige week al op 31,80 euro.

Flinke sprong

BAI verwacht op basis van marktontwikkelingen nog een flinke sprong van de cash settlement in de laatste week. De Franse notering voor fritesgeschikte Bintje steeg afgelopen week met 2 euro tot 30,50 euro.

De vraag is of beursorganisatie Eurex voorlopig de cash settlement blijft publiceren. Dat hangt voornamelijk af van hoe lang de verschillende organisaties in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk nog fritesaardappelen noteren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer