Asbestdaken+vervangen+door+zonnepanelen
© VidiPhoto

Asbestdaken vervangen door zonnepanelen

Provincie Gelderland denkt na over een regeling om asbest van stallen te verwijderen en zonnepanelen terug te plaatsen. Wat LTO Noord betreft krijgt de asbestverwijdering in Gelderland voorrang.

Dit onderwerp kwam vandaag aan bod tijdens de Dag van LTO Noord Gelderland in Burgers' Zoo in Arnhem.
Zonnepanelen worden ook een keer zonder subsidie aantrekkelijk, stelde Dirk-Siert Schoonman. 'Het is beter het weghalen van asbest van stallen te stimuleren. Dat is belangrijker. Zonnepanelen plaatsen mag van mij een apart spoor zijn,' aldus de voorzitter van LTO Noord Gelderland.

Investeren in zonne-energie

In Overijssel krijgen boeren subsidie om asbest te verwijderen en zonnepanelen te plaatsen. Waarom dan niet eenzelfde regeling als in Overijssel, zo werd Gelders gedeputeerde Jan Jacob van Dijk gevraagd.

'We denken na over een regeling', zei Van Dijk. 'We willen ook af van dat asbest. Asbest is een probleem. Daarvoor willen we aandacht in een regeling. Zonder dat de subsidie gelijk op is. De financiële middelen zijn beperkt om het proces op gang te brengen. Het risico is dat de geldpot gauw op is. We willen niet dat wie het eerst komt, het eerst maalt. Daar moeten we over nadenken.'

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer