Suiker Unie noemt Betacalregeling succes

Bietentelers hebben binnen enkele weken via Suiker Unie een hoeveelheid Betacal besteld die gelijk staat aan de jaarproductie van het restproduct uit de suikerfabriek.

Suiker+Unie+noemt+Betacalregeling+succes
©

Voor levering in 2013 kunnen bietentelers geen Betacal meer bestellen. Suiker Unie noemt de nieuwe Betacal-regeling vanwege de grote belangstelling een succes.

Suiker Unie introduceerde vorig jaar de Betacal-regeling. Bietentelers kunnen daarbij op basis van hun productie van suikerbieten een evenredig deel van de meststof gratis afnemen.

Komende campagne

Alle bietentelers hebben begin 2013 de mogelijkheid gekregen om voor de komende campagne Betacal te bestellen. Een deel van de telers koos ervoor om in één keer de Betacal- hoeveelheid voor 2014 en soms ook voor 2015 alvast af te nemen.

De telers die geen gebruik maakten van de regeling worden gekort op hun eindafrekening voor de levering van suikerbieten voor de campagne in 2013. De kosten voor de afzet van Betacal stelt Suiker Unie op 0,50 euro per ton bieten

Restproduct

Betacal ontstaat in de suikerfabriek bij zuivering van ruwsap uit de suikerbieten. Per 100 ton bieten komt bij de verwerking ongeveer 5 ton van het restproduct vrij.

Als meststof bevat Betacal veel kalk en ook fosfaat. Vooral akkerbouwers op zware gronden gebruiken Betacal vaak voor structuurverbetering.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer