Teleurstelling sneller einde bietenquotum

Cibe, de organisatie van Europese bietentelers, is teleurgesteld over het voorstel van de Europese landbouwministers om al per 30 september 2017 het bietenquotum af te schaffen.

Teleurstelling+sneller+einde+bietenquotum
© Nieuwe Oogst

Volgens Cibe-voorzitter Jorn Dalby krijgt de suikersector in Europa hiermee onvoldoende tijd om zich voor te bereiden op de wereldmarkt.

Cibe voorspelt als gevolg van de vrije markt een wereldwijde stijging van de suikerproductie. De prijsvorming zal daardoor veel volatieler worden.

Verlenging

'Het is onbegrijpelijk dat de Raad van Ministers niet kiest voor verlenging van het quotum tot en met 2020. De landbouwministers negeren daarmee het standpunt van het Europees Parlement en een meerderheid van de lidstaten', zegt Dalby.

In een verklaring meldt Cibe dat het door blijft gaan met de lobby om het bietenquotum minimaal voor een periode van vijf jaar te handhaven.

Suikerbeleid

Als onderdeel van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid moeten de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese landbouwministers binnenkort een gezamenlijk standpunt innemen over de toekomst van het Europese suikerbeleid.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer