Maat in gesprek met Ierse EU-voorzitter

Voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland voert vandaag in Brussel een gesprek met de Ierse minister van landbouw Simon Coveney over het nieuwe Europese landbouwbeleid.

Maat doet dat als vicevoorzitter van koepelorganisatie Copa-Cogeca, waarin de landbouworganisaties en -coöperaties in Europa zijn vertegenwoordigd. Bij deze organisatie zijn in totaal dertien miljoen boeren en tuinders aangesloten.

Ierland is het eerste halfjaar van 2013 voorzitter van de Europese Unie (EU). De landbouwministers van de 27 lidstaten in Europa moeten het eens zien te worden over het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) voor de periode 2015-2020.

Raad van Landbouwministers

De vergadering van de EU-Raad van landbouwministers vandaag en morgen wordt cruciaal, omdat een politiek akkoord moet worden gesloten.

De onderhandelingen met de Europese Commissie en het Europees Parlement moeten namelijk eind maart worden gestart om voor de zomer klaar te zijn.

Europees Parlement

Het Europees Parlement sprak zich vorige week uit over het nieuwe GLB en heeft een lange reeks amendementen aangenomen om de oorspronkelijke voorstellen van de Europese Commissie aangepast te krijgen.

De EU-landbouwraad zette al eerder de tanden in de Commissievoorstellen. Dat leidde op onderdelen tot wijzigingen, onder meer op het terrein van de vergroening en het uitsmeren van lagere toeslagen over meerdere jaren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer